Scripts en verhalen voor de jeugd (in opdracht)

Sinds vijf jaar werk ik als zelfstandig schrijver van verhalen en scripts. Daarvoor was ik zestien jaar redacteur bij NTR-jeugd voor Sesamstraat en Het Sinterklaasjournaal. Dáárvoor was ik theaterdocent. 
Wat ik ook doe, de inzet is het vertellen van een goed verhaal. Of het nou om een tekst, een voorstelling of een script gaat, of dat ik me bezig mag houden met de dramaturgie, de dialogen of het format. We zoeken de beste versie.
Door mijn achtergrond is de doelgroep vooral jeugd, maar volwassenen zijn me even lief. 

BLINK is een leermiddelen-ontwikkelaar en uitgeverij van onder meer het blad Bobo. Sinds 2018 heeft het blauwe konijn een eigen YouTube serie waar ik de scripts voor schrijf, BOBO VLOGS.

Je vindt ze op Bobo's youtube-kanaal.

MALMBERG ontwikkelt op het moment een nieuwe themamethode. De scripts voor begeleidende sketches zijn van mijn hand. 

Voor het online platform SQULA schrijf ik verschillende verhalenseries om de oefenprogramma's in te kleuren.  

 

AvroTros vond dat het tijd werd voor een poppenserie met Zappie, de knuffel uit Zin in Zappelin. Voor Zappie de serie schreef ik tien scripts.

aflevering sneeuw. 

OEBLIE is een leermethode die kleuters vertrouwd maakt met groente en fruit. Ik mocht mijn bijdrage leveren aan de teksten, verhalen en scripts.