Koken voor moeilijke vrienden

Emil neemt ontslag en gaat doen wat hij het liefst doet; koken. Zijn man en  vrienden staan volledig achter zijn besluit. Ze eten graag wat de pot van Emil schaft want voor elke allergie, intolerantie, structuurgevoeligheid of principiële keuze heeft Emil een smaakvolle oplossing.

De kookvisie van Emil moet volgens zijn vrienden de wereld in. Dus Emil gaat schrijven over koken. Recepten, columns en boeken. Succes blijft uit. Als columnist overleeft hij zijn proefperiode niet. Zijn kookboek wordt vriendelijk ontvangen, maar slecht verkocht. Zijn tweede boek komt niet van de grond.

Zijn vrienden zeggen dat hij moet volhouden, maar Emil vindt het eigenlijk wel best, dat gebrek aan succes. Dat stuit op onbegrip en de etentjes thuis worden minder leuk. Schurende gesprekken en ongemakkelijke stiltes. Soms ruzie. De vrienden vinden dat hij zichzelf niet is. Emil vindt juist dat hij zichzelf heeft gevonden.

Emil begint een chambre d’hotes. Alleen, op een eenzame locatie. Bezoekers kunnen er slapen en eten wat de pot schaft. Vanzelfsprekend houdt Emil rekening met moeilijke eters. Dat is nu eenmaal wat hij doet. Emil is gelukkig. Zijn gasten ook.

 

Koken voor moeilijke vrienden wordt een roman over kookboeken en komt boordevol lekkere recepten.